Risico op stormschade bij gebruik ballast
In Nederland kan het flink waaien zoals tijdens de Westerstorm van 2018. Bomen, reclamegevels en installaties met zonnepanelen waren toen niet opgewassen tegen windstoten van 130 kilometer per uur. Om stormschade aan zonnepanelen op platte en hellende daken met dakbedekking te voorkomen, is het verstandig de installatie te fixeren aan de dakconstructie.
Ballast zonnepanelen voldoende bij harde windstoten?
Van oudsher wordt er vaak ballast gebruikt bij de installatie van zonnepanelen. Een ballastberekening bepaalt hoeveel gewicht er precies nodig is. De hoogte verschilt per regio, windgebied en hoogte van het gebouw. Echter bij de Westerstorm is er bij ballast nog steeds risico op stormschade. om zonnepanelen.
Verankering aan de dakconstructie
Als je voor zekerheid gaat, dan zal het montageframe verankerd moeten worden aan de dakconstructie. Daarvoor worden ankers vastgemaakt aan de stalen, betonnen of houten onderconstructie. Om het dak water waterdicht op te leveren, maak je aan dit anker een speciale dakconsole vast. Dit is een RVS-rozet met daarin dezelfde dakbedekking als op locatie.
“Je ziet bij de verankering nog wel eens wat knutselwerk voorbij komen. Met een paar simpele schroeven wordt het systeem dan vastgeschroefd en op locatie wordt alles aan elkaar gekit of gelijmd. Als installateur of dakdekker kun je bij dit soort oplossing geen garantie geven op een waterdicht dak en bij zware stormen.”
VOORDELEN JUAL SOLAR
Hieronder de voordelen van onze opstellingen:
- Geschikt voor warme én koude daken
- Voor dakconstructies van o.a. beton, hout of staal
- Ook voor op grote hoogtes (>71m)
- 100% waterdicht
- 100% ballastvrij
- 100% garantie bij stormen
- 3x hogere trek- en duwbelasting dan vereist
- Bewezen ervaring (veel referentieprojecten)
REFERENTIEPROJECTEN
“Installateur / adviseur en interesse in het ballastvrij monteren? We vertellen er graag meer over via 058 -288 47 39 of vul ons contactformulier in”